Share
Contrabandă cu calul la Valea Vișeului; S-a lăsat și cu împușcături

Contrabandă cu calul la Valea Vișeului; S-a lăsat și cu împușcături

Ieri, 2 februarie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 16.30, polițiștii de frontieră au observat patru persoane care transportau cu ajutorul unui cal mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Bărbații au legat mai multe crengi de brad in spatele calului, iar pe acest ,,pat” de crengi au așezat cele 10 colete cu țigări, metodă pe care polițiștii de la Sectorul Valea Vișeului au mai întâlnit-o de-a lungul timpului.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au intervenit, persoanele în cauză au fost somate să se oprească, însă acestea au abandonat atelajul improvizat, după care s-au dispersat în direcții diferite. Oamenii legii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă persoanele în cauză au ignorat somaţiile şi nu s-au oprit.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, în valoare de 58.500 lei.

În urma unor verificări specifice a fost identificat proprietarul calului, un cetățean român domiciliat în judeţul Maramureş, despre care s-a stabilit că este implicat în activitatea infracțională. De asemenea, s-a mai constatat că maramureșeanul a sunat la 112, la aproximativ 2 ore după producerea evenimentului și a reclamat că cineva i-a furat calul din grajd. Date fiind rezultatele verificărilor, bărbatul este în prezent cercetat pentru contrabandă.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu