Share
Cabană arsă și mai multe tractoare forestiere distruse; Ce spune IPJ Maramureș despre cazul de azi-noapte de pe Valea Vaserului

Cabană arsă și mai multe tractoare forestiere distruse; Ce spune IPJ Maramureș despre cazul de azi-noapte de pe Valea Vaserului

În această dimineață, 26 martie, o echipă complexă de cercetare s-a deplasat în zona Valea Vaserului, pentru a efectua verificări cu privire la faptele reclamate de administratorul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul exploatărilor forestiere.

Din primele cercetări efectuate se confirmă faptul că persoane necunoscute ar fi distrus prin incendiere o cabană din material lemnos, precum și patru tractoare forestiere. De asemenea, au fost descoperite urme ale folosirii unei arme de foc de vânătoare.

Polițiștii au ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit ulterior.

S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, nerespectarea armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, amenințare și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

De asemenea, comanda inspectoratului a dispus constituirea unei grupe operative de investigare, formată din specialiști ai structurilor de investigații criminale, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, ordine publică și au fost luate măsuri de întărire a dispozitivului de ordine publică în orașele Vișeu de Sus și Borșa.

Totodată, a fost constituit un cerc de suspecți, iar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea lor sa fie dispuse măsurile legale.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu