Share
Bărbați urmăriți în trafic; Cu ce nereguli au fost găsiți

Bărbați urmăriți în trafic; Cu ce nereguli au fost găsiți

Ieri, 22 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare derulau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. În jurul orei 17.50, la intersecția bulevardelor Unirii cu Republicii, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism cu număr de înmatriculare străin.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia au pornit în urmărirea autoturismului care și-a continuat deplasarea pe bulevardul Republicii, apoi a virat pe str. Vasile Alecsandri, unde și-a continuat deplasarea pe străduțele din spatele blocurilor, până în zona unor garaje unde a abandonat autoturismul și a început să alerge, fiind interceptat și imobilizat de polițiști. Din verificările efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat, pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe iar autoturismul figurează înmatriculat în România.

În cauză s-au întocmit acte de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat și s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a băimăreanului în vârstă de 37 de ani.

De asemenea, aseară, în jurul orei 22:35, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii din Baia Sprie au fost sesizați telefonic că pe D.J. 184, în localitatea Șurdești, un conducător auto a fost șicanat și blocat în trafic de  un autovehicul de teren, prevăzut cu volan pe partea dreapta.

Polițiștii s-au deplasat în zona indicată de apelant și pentru că autoturismul căutat nu se mai afla pe șosea, iar cele două autoturisme se deplasau spre Cavnic, au solicitat sprijin colegilor de la Poliția Cavnic. La un moment dat, polițiștii au auzit motorul unui autovehicul la turație mare, din spatele unei cariere de piatră, cele două echipaje de poliție au continuat căutările pe drumul de piatră, unde, peste o vale, a fost observat autoturismul de teren cu semnalmentele indicate de apelant.

De la volan a coborât un bărbat care nu s-a supus solicitărilor de a prezenta un act de identitate și permisul de conducere, fiind necesară încătușarea sa și conducerea la sediul Poliției Baia Sprie în vederea identificării. Din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit că tânărul în vârstă de 28 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Centrul de permanență medicală din Baia Sprie, pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu