Share
Acțiuni desfășurate în Maramureș pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

Acțiuni desfășurate în Maramureș pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

Având în vedere faptul că viteza constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere, în perioada 17-19 noiembrie polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au acționat pe principalele artere ale județului, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, precum și sancționarea celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre acestea 163 fiind pentru nerespectarea vitezei legale admise, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către o persoană depistată la volanul unui vehicul având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar restul pentru alte abateri prevăzute în normele rutiere în vigoare.
Polițiștii au reținut 20 de permise de conducere, patru fiind reținute pentru consum de alcool la volan, prevedere aflată în sfera contravenționalului.

De asemenea, în județ au fost constatate patru infracțiuni rutiere, prevăzute de art. 336 alin. 1 și 2 din Codul Penal.
și continuă cercetările.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu