Share
Acțiune pe linia tăierii și transportului ilegal de arbori; S-a lăsat cu amenzi

Acțiune pe linia tăierii și transportului ilegal de arbori; S-a lăsat cu amenzi

În 23 mai, în timp ce polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău desfășurau o acțiune pe linia combaterii şi prevenirii tăierilor fără drept de arbori şi a transportului ilegal de material lemnos, au oprit, pe raza comunei Săpânța, pentru control, un autocamion care tracta o remorcă încărcată cu material lemnos.

La volan a fost identificat un bărbat de 36 de ani din Câmpulung la Tisa, care a prezentat avizele de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 12,086 metri cubi încărcătură pe camion și 15,0055 metri cubi încărcătura pe remorcă.

Întrucât încărcătura nu a corespuns din punct de vedere al numărului de bușteni și a existat suspiciunea că volumul materialului lemnos transportat este mai mare decât cel înscris în avizele de însoțire, autocamionul a fost condus la sediul Ocolului Silvic Sighetu Marmației unde s-a procedat la măsurarea materialului lemnos transportat.

Cu aceasta ocazie s-a stabilit faptul că materialul lemnos transportat pe autocamion și remorcă era mai mare cu 8,65 m.c. în valoare de aproximativ 2.200 de lei.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art.19 alin.2, lit.b, din Legea 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei şi totodată s-a dispus confiscarea cantităţii de 8,65 m.c. Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodia lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei.

Foto arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu