Share
Vaccinare antirabică a animalelor de companie. Campanie derulată de DSVSA

Vaccinare antirabică a animalelor de companie. Campanie derulată de DSVSA

Medicii veterinari cu drept de liberă practică din județ au demarat campania de vaccinare antirabică a animalelor de companie (câini și pisici). Campania se derulează până la finalul lunii decembrie și sunt vizate, animale care se găsesc în gospodăriile populației. Anunțul a fost făcut de către DSVSA Maramureș.

Astfel, după această dată se vor face vaccinările de completare pentru animalele care din motive obiective, nu au putut fi vaccinate în timpul campaniei.

Vaccinare antirabică a animalelor de companie

Sunt eligibile animalele cu vârsta de peste 12 săptămâni. Animalele nu trebuie să aibă mai mult de 12 luni de la ultima vaccinare. Frecvența recomandată a vaccinării este de o dată pe an.

Vaccinarea antirabică și microciparea sunt obligatorii, pentru a asigura evidențierea trasabilității vaccinului pentru prevenirea și eradicarea rabiei. „Statul subvenționează contravaloarea vaccinului și administrarea acestuia. Valoarea microcipului și manopera de implantare sunt suportate de proprietar. Rugăm populația să dea tot sprijinul pentru derularea în bune condiții a celor două acțiuni”, a menționat Dănuț Ioan Crișan, director executiv DSVSA Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu