Share
Episcopul Iustin, sărbătorit la onomastică în catedrală (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin, sărbătorit la onomastică în catedrală (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 1 iunie, când Biserica Ortodoxă Română îl cinsteşte pe Sfântul Iustin Martirul şi Filozoful şi cei împreună cu el,  Catedrala Episcopală din Baia Mare a fost în mare sărbătoare, pentru că a fost şi ziua sfântului ocrotitor al Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre dăruirea pe care Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin o are pentru Biserica lui Hristos de un sfert de veac, împlinit în luna aprilie.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a referit la trei momente importante care i-au marcat cursul vieţii, momente de care se leagă întreaga sa slujire şi chemare, până la cea de arhiereu: naşterea, în preziua naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, prin care a simţit vocaţia spre monahism; calea mănăstirii, de care era atras de la vârsta de 14 ani, de la primul pelerinaj la Mănăstirea Rohia, împreună cu mama; chemarea la Arhierie s-a petrecut neaşteptat de devreme, la doar 32 de ani şi jumătate.

După Sfânta Liturghie, ierarhii s-au deplasat la Centrul de zi pentru consiliere spirituală şi comunitară „Sfântul Iustin Martirul şi Filozoful” pe care l-au binecuvântat. Centrul este parte a serviciului social de asistenţă comunitară al Asociaţiei „Filantropia Maramureşeană”, care este, la rândul ei, afiliată la Federaţia „Filantropia” de pe lângă Patriarhia Română.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu