Share
Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri: Sportivii băimăreni au reușit să cucerească 37 de medalii (FOTO)

Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri: Sportivii băimăreni au reușit să cucerească 37 de medalii (FOTO)

În perioada 23 – 24  ianuarie, în Pasul Bucin din județul Harghita s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri în probele de lunga distanță, medie distanță și Cupa României, competiții desfășurate sub egida Federației Române de Orientare și la care s-au aliniat majoritatea cluburilor de profil din România.

Eforturile organizatorilor în vederea desfășurării în bune condiții a întrecerilor a fost unul imens, deoarece codul galben de temperaturi scăzute și viscol a afectat zona de concurs cu doar câteva zile inaintea competiției. Ei nu s-au dat bătuți și au muncit mult, mai ales la rebatatorirea urmelor, iar la final echipa de arbitri condusă de vicepreședintele FRO, Simion Suciu, a primit sincere felicitări din partea celor prezenți pentru imensul efort depus.

Deși până acum această iarnă a fost una săracă în zăpada, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare s-au pregătit foarte serios pentru aceste importante întreceri. Pentru aceasta ei s-au antrenat multă vreme pe role-schi sau fost nevoiți să se facă navetă zilnică către zone înzăpezite, pentru a putea intra în forma maximă, dar și pentru a-și apăra prestigiosul titlu de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România.

Eforturile lor au fost încununate de succes, deoarece nu mai puțin de 37 de medalii au reușit să cucereasca sportivii băimăreni, dintre care 13 titluri de campion național și câștigători ai Cupei României. Performerii acestor intreceri au fost Alexandra Roman, Marius Catana si Lucia Pop, fiecare obtinand 3 medalii de aur din tot atatea posibile, dar mai merita amintita si performanta fetelor de 17 ani, ele reușind să acapareze tot podiumul de premiere în toate cele 3 competiții. De altfel, cele 3 fete, Tania Sabou, Andreea Manu si Stefania Peles, vor reprezenta Romania la Campionatele Europene de Orientare-Schi pentru Juniori din Estonia de luna viitoare.

În urma acestor frumoase rezultate, a fost absolut firesc ca gruparea baimareană condusă de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen să își mențină în continuare supremația în Orientarea pe Schiuri, CS Știința Electro Sistem Baia Mare dominând de altfel de mulți ani încoace aceste întreceri.

Rezultatele obținute sunt:

Lunga Distanta:

Locuri I: Manu Andreea la F17, Roman Alexandra la F20, Pop Lucia la F55, Catana Marius la M17;

Locuri II: Peles Stefania la F17, Creciun Alexandra la F20, Deac Anca la F21, Lenard Cristian la M14, Sebestyen Istvan la M20;

Locuri III: Sabou Tania la F17, Lenard Luca la M12, Manu Cristian la M14, Hreniuc David la M17.

Medie Distanta:

Locuri I: Man Antonia la F14, Peles Stefania la F17, Roman Alexandra la F20, Pop Lucia la F55, Catana Marius la M17;

Locuri  II: Sabou Tania la F17, Creciun Alexandra la F20, Deac Anca la F21, Manu Cristian la M14, Hreniuc David la M17, Biro Alexandru la M21;

Locuri III: Manu Andreea la F17.

Cupa Romaniei:

Locuri I: Peles Stefania la F17, Roman Alexandra la F20, Pop Lucia la F55, Catana Marius la M17;

Locuri II: Man Antonia la F14, Manu Andreea la F17, Creciun Alexandra la F20, Deac Anca la F21, Manu Cristian la M14;

Locuri III: Sabou Tania la F17,  Hreniuc David la M17, Biro Alexandru la M21;

În această iarnă a mai rămas o singură competiție majoră  internă hibernală la care vor lua startul componenții clubului, respectiv  Campionatele Nationale de Orientare pe Schiuri in probele de sprint, ștafetă si ștafetă mixtă, competiții ce se vor desfășura la Brașov, în perioada 5-7 februarie 2021, informează CS Știința Electro Sistem Baia Mare.

Lasă un comentariu