Share
La Sighetu Marmației a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având ca temă consumul de droguri pe raza municipiului

La Sighetu Marmației a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având ca temă consumul de droguri pe raza municipiului

Ieri, 18 septembrie, la Sighetu Marmației a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având ca temă consumul de droguri pe raza municipiului, cu accent deosebit asupra situației în unitățile de învățământ.

Scopul principal este de a identifica măsuri eficiente de prevenție și combatere a acestui flagel cu care se confruntă întreaga societate.

În cadrul întâlnirii, membrilor Comitetului le-a fost prezentat ”Planul teritorial de acțiune pentru siguranța școlară 2023-2024”, transmis de Instituția Prefectului Județului Maramureș.

Acesta prevede:

  • activități pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ și în zonele adiacente
  • monitorizarea modului în care este realizată siguranța școlară
  • însușirea reglementărilor de intervenție în unitățile de învățământ, de către personalul cu atribuții pe linia siguranței în mediul școlar

„Discuțiile în cadrul întâlnirii au scos la lumină realitatea exact așa cum este ea, fără menajamente și fără teorii lipsite de conținut.

Am constatat un real interes din partea tuturor participanților la întâlnire, am luat act de situația din teren expusă de reprezentanții Ministerului de Interne, Poliției locale, Spitalului Municipal, Bisericii și Consilierilor locali și am stabilit primele acțiuni concrete.

În acest sens:

  • va fi sporită prezența forțelor de ordine în echipe mixte, care vor patrula în zonele din imediata vecinătate a școlilor, în localurile frecventate de elevi și în zonele cu potențial risc de consum și trafic de stupefiante
  •  prezența în licee a unui polițist care să supravegheze zonele vulnerabile
  • patrule mixte în cartiere și parcuri
  • am discutat de asemenea și despre posibilitatea achiziționării unor teste antidrog non invazive
  •  montarea camerelor de supraveghere în toate școlile și liceele
  •  posibilitatea înființării unei secții de adicție în cadrul Spitalului Municipal care să vină în sprijinul persoanelor dependente de droguri
  • colaborarea cu ONG-urile și demararea unor campanii de informare părinte/copil

Am constatat, de asemenea, necesitatea unei abordări mai ample a fenomenului și a modului de organizare a structurilor de forță în combaterea acestuia, astfel că voi solicita Prefectului Județului Maramureș să ne sprijine în acest sens.

Marți, 19 septembrie, voi avea o întâlnire aplicată și cu directorii unităților de învățământ de pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Voi urmări cu foarte mare atenție rezultatele acestor măsuri, care cu siguranță nu vor rezolva întru totul problema drogurilor, dar cu siguranță ar trebui să contribuie la descurajarea consumului și a traficului de substanțe interzise”, transmite primarul Vasile Moldovan.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu