Share
„Jocurile copilăriei” la Muzeul Satului din Baia Mare

„Jocurile copilăriei” la Muzeul Satului din Baia Mare

Luni, 1 iunie, la Muzeul Satului din Baia Mare s-a desfăşurat evenimentul „Jocurile copilăriei”.

Acesta a fost organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene (ATOCEM), în parteneriat cu Muzeul Satului.

„Ce-au mai sunat și răsunat de 1 Iunie ulițele satului nostru de glasuri de prunci! Au venit și din oraș și din satele dimprejur gata de joacă, așa cum ne doream. Și-au lăsat părinții pe butucii din sat și la chioșcul cu plăcinte (că așa-s părinții uneori, la plăcinte înainte și la joacă înapoi) și s-au împărțit la atelierele dinainte pregătite pentru ei în curțile caselor: cocă, elastic, tupu sau de-a v-ați ascunselea, rațele și vânătorii, țară – țară vrem ostași, împărate – împărate, șotron, la perete stop, după care au trecut la joaca liberă și la zburdat printre case.

Atelierele au fost coordonate de 20 de voluntari din ATOCEM, îndrumați de părintele Ionuț Pleș, cărora le mulțumim pentru buna și fructuoasa colaborare. Promitem că aceste ateliere sunt cu ” Va urma”. La mulți ani, dragi copii! Fie ca cei mari să se bucure cum vă bucurați voi!” – precizează cei de la muzeu.

Lasă un comentariu