Share
În Baia Mare va avea loc prima ediție a Concursului Național de Film Etnologic de scurtmetraj – „Ethnologica Film Fest”

În Baia Mare va avea loc prima ediție a Concursului Național de Film Etnologic de scurtmetraj – „Ethnologica Film Fest”

În perioada 18-19 octombrie, în Baia Mare se va desfășura prima ediție a Concursului Național de Film Etnologic de scurtmetraj – „Ethnologica Film Fest”.

Festivalul îşi propune descoperirea şi punerea în valoare a producţiilor de film de scurtmetraj cu tematică etnologică, având ca scop principal cercetarea, promovarea şi valorificarea specificului cultural etnologic naţional.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Facultatea de Litere, Departamentul de Filologie și Studii Culturale.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până la data de 25 septembrie.

În 18 octombrie va avea loc deschiderea festivalului la Teatrul Municipal din Baia Mare, urmată de proiecția filmelor intrate în finală. Pe 19 octombrie, va avea loc Gala laureaților  şi premierea, în prezenţa participanţilor.

Juriul festivalului va fi format din specialişti în domeniul etnografiei şi filmului.

Jurizarea se va face ţinând cont de următoarele criterii: autenticitatea şi originalitatea producţiilor, valoarea mesajului transmis, capacitatea producţiei de a promova şi valorifica elemente de cultură tradiţională.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla aici.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu