Share
CCI Maramureș a lansat o nouă ediție a catalogului „Repere economice maramureșene”

CCI Maramureș a lansat o nouă ediție a catalogului „Repere economice maramureșene”

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Maramureș a lansat ediția 2019 a catalogului „Repere economice maramureșene”. Acesta cuprinde în cele 75 de pagini o analiză realizată pe tendința indicatorilor economici din domeniile cercetare, dezvoltare și high-tech, industrie, construcții, servicii, transporturi, comerț, turism, agricultură, silvicultură și pescuit. Informațiile utilizate provin de la Institutul Național de Statistică, TEMPO-online, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională de Administrare Fiscală și alte surse publice, respectiv baza de date proprie a instituției.

De asemenea, lucrarea cuprinde date despre profilul economic teritorial, produsul intern brut, exporturi, importuri, resursele de muncă, o statistică a întreprinderilor, date despre autorizații de construire eliberate pentru clădiri, despre principalele culturi agricole, specii de pom, categorii de animale, indicii producției ramurii agricole și volumul de lemn recoltat. Include și o prezentare a județului, respectiv a CCI Maramureș.

„Camera de Comerț și Industrie Maramureș și-a propus să publice acest breviar anual pentru a veni în sprijinul celor interesați de indicatorii economici ai județului cu un instrument de lucru ce oferă date precise despre starea economică a Maramureșului. Lucrarea se va găsi atât la Biblioteca Națională, cât și la Biblioteca Județeană, iar membrii Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și toți cei care reprezintă comunitatea mediului de afaceri o vor primi gratuit. Comparativ cu cifrele de la nivel regional și de la nivel național, putem spune că tendința indicatorilor economici este una pozitivă, de creștere”, precizează Florentin-Nicolae Tuș, președinte CCI Maramureș.

Lasă un comentariu