Share
Britanică în acte, româncă însă în suflet: Noua campioană a US Open arată lumii rădăcinile sale în țara noastră, după marea victorie (FOTO)

Britanică în acte, româncă însă în suflet: Noua campioană a US Open arată lumii rădăcinile sale în țara noastră, după marea victorie (FOTO)

Britanică în acte româncă însă în suflet! Noua campioană a US Open arată lumii întregi rădăcinile sale în țara noastră după marea victorie!

Emma Răducanu (18 ani) reprezintă Marea Britanie, dar noua campioană de la US Open nu iubește doar țara ei adoptivă, ci și România! O dovadă în acest sens este profilul ei de Instagram, notează prosport.ro.

Emma Răducanu a adăugat Bucureștiul în profilul ei de pe Instagram, capitala României numărându-se printre orașele preferate ale campioanei de la US Open (6-4, 6-3 în finala cu Leylah Fernandez)! Bunica Emmei din partea tatălui locuiește în centrul Capitalei, iar sportiva o vizitează de câteva ori pe an. Emma Răducanu nu reprezintă România, dar putem afirma că are legături puternice cu țara noastră! Tatăl ei, Ian, este român și mama sa, Renee, este chinezoaică, ambii lucrând în finanțe. Emma s-a născut la Toronto (Canada), dar s-a mutat la Londra pe când avea doi ani, întrucât părinții sportivei s-au gândit că ar fi un loc interesant în care ea să crească.

Bucureștiul este pentru Emma Răducanu ca o a doua casă, iar noua campioană de la US Open a adăugat capitala României în profilul ei de pe Instagram! În descrierea profilului, Emma a mai trecut alte trei orașe: Toronto – acolo unde s-a născut, Shenyang – orașul mamei sale, și Londra – acolo unde locuiește în prezent. Emma Răducanu a început să joace tenis la vârsta de cinci ani la Academia de tenis Bromley și a fost elevă la Newstead Wood School, o școală din burgul Bromley. Federația Britanică de tenis (LTA) a început să investească în cariera Emmei încă din perioada junioratului. Răducanu mai vine în țara noastră de câteva ori pe an, pentru a-și vizita bunica din București, care o răsfață cu mâncare tradițională românească. Emma Răducanu chiar a fost protagonista unei faze savuroase la US Open 2021, la finalul meciului pe care l-a câștigat în runda inaugurală. Un fan a felicitat-o în limba română pe Emma: „Ești cea mai tare!”, la care sportiva a replicat tot în limba noastră: „Mulțumesc foarte mult!”, arată prosport.ro.

C.Ț. 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu