Share
Câine împușcat lângă Borșa de un paznic de vânătoare (GALERIE FOTO)

Câine împușcat lângă Borșa de un paznic de vânătoare (GALERIE FOTO)

Imagini terifiante, sâmbătă, pe DN 18, lângă Borșa, cu un câine împușcat de un paznic de vânătoare. Scena ar fi avut loc sub ochii unui copil, susțin reprezentanți ai Asociației Anima Pro Terra.

„Doi voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar șase ani, care este încă în stare de șoc. Se aflau la aproximativ cinci km de Borșa și într-o curbă au văzut un Logan roșu oprit care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat!”, au arătat reprezentanții asociației.

Polițiștii maramureșeni au fost sesizați despre acest caz. „Polițiștii din Borșa s-au deplasat azi de urgență în Pasul Prislop, după ce la ora 14.24 au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană a tras un foc de armă și a împușcat un câine. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar, aflat pe raza fondului de vânătoare”, au arătat, în primă instanță, reprezentanții IPJ Maramureș.

În urma continuării cercetărilor, au ieșit însă la iveală alte detalii. „Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la  bărbatul de 69 de ani care în  cursul acestei zile ar fi  împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal, și uciderea animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr. 205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. Cercetările continuă în această cauză,  în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

„Mulțumim cetățenilor care au semnalat acest caz și au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt. A fost o crimă pe șoseaua publică. Aici nu e vorba de fond de vânătoare. Problema e că s-a tras ca-n Vestul Sălbatic (Nordul Sălbatic), punându-se în pericol integritatea persoanelor care circulau pe drumul public. Mai mult, la crimă a asistat un copil de șase ani, care a intrat în stare de șoc, putând rămâne cu sechele traumatice tot restul vieții. La asta autoritățile nu se gândesc?! (…) Vă spun sincer că în acest context am toate motivele să mă simt în nesiguranță în apropierea zonelor forestiere. Fiecare deținător de armă poate face ce-l taie capul”, a declarat Irina Smical, președintele Asociației „Centrul pentru Ocrotirea și Recuperarea Animalelor fără Stăpân” Baia Mare. (C.Ț.)

 Foto: Facebook – Asociația Anima Pro Terra

Publicat în:

Lasă un comentariu