Defileul Lăpușului – Energia și Daco Spartanii: Aventură inedită, provocatoare și educativă atât pentru copii, cât și pentru adulți - 6 ore în urmă
Mierea, gemurile și laptele, în atenția autorităților. Ce modificări vor apărea la comercializare - 7 ore în urmă
Hartă tipărită pentru circuitul cultural cu cele 40 de picturi ale artiștilor din Școala Băimăreană de Pictură, care au fost amplasate în municipiu - 7 ore în urmă
Pașapoartele simple temporare vor dispărea, potrivit unui proiect de lege - 8 ore în urmă
Azi începe Săptămâna Luminată - 8 ore în urmă
Sunteți invitați la hramul Mănăstirii Habra din Groși - 8 ore în urmă
Biserica, monument istoric din Berchez - 8 ore în urmă
Artista Cristiana Adina Uglea, noua speranță a folclorului din comuna Rozavlea - 9 ore în urmă
Nu s-au abținut de sărbători. Doi tineri, surprinși conducând, deși aveau permisul suspendat - 10 ore în urmă
Lucian Blaga își încheia socotelile cu viața, într-o zi de 6 mai - 10 ore în urmă
Aveți grijă ce mâncați dacă mergeți pe litoralul românesc!
În prima săptămână de la înfiinţarea Comandamentului Litoral 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat 197 de acţiuni de control, în 182 dintre acestea constatându-se abateri de la prevederile legale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 308 sancţiuni, din care 181 de avertismente şi 127 de amenzi, în valoare de 707.000 lei, informează ANPC, potrivit Agerpres.
Abaterile constatate în timpul verificărilor la unităţilor de prestări servicii de alimentaţie publică au fost:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- nerespectarea temperaturii preparatelor culinare gătite de minimum 60 de grade Celsius;
- modificarea stării termice iniţiale, fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens;
- utilizarea de materii prime cu data limită de consum depăşită, cu modificări organoleptice, fără elemente de identificare din care să reiasă încadrarea în termenul de valabilitate;
- comercializarea preparatelor alimentare neprotejate de insecte şi de praf.
În cazul unităţilor de prestări servicii nealimentare s-au constatat:
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea zonei de 30% plajă de nisip fără şezlonguri;
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea numărului de cabine de schimb;
- nereguli semnalate în camerele de cazare.
Și la unităţile de comercializare de bunuri alimentare s-au înregistrat probleme:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- comercializarea produselor la promoţie în afara datei de valabilitate a acesteia;
- comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
- comercializarea de produse fără traducere în limba română a etichetei;
- lipsa informaţiilor referitoare la ţara de origine şi calitate, în cazul legumelor şi fructelor.
În urma acţiunilor din această primă etapă a activităţii Comandamentului Litoral 2019 au fost retrase de la comercializare produse în valoare de 50.282 lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici.