Share
Episcopul Iustin: ”Destinația noastră nu este mormântul” (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin: ”Destinația noastră nu este mormântul” (GALERIE FOTO)

Joi, 6 iunie, când Biserica Ortodoxă a prăznuit Înălţarea Domnului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia „Înălţarea Domnului” din Baia Mare, unde a oficiat Sfânta Liturghie.

Aceasta a fost prima Sfântă Liturghie care s-a săvârșit în biserica propriu-zisă, aflată în stadiu de pictură, nu în demisolul acesteia cum se făcea până în prezent.

Un cuprinzător cuvânt de învăţătură a rostit Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, vorbindu-le credincioşilor despre importanţa praznicului împărătesc al Înălţării Domnului.

„Prin întreaga sa viaţă şi activitate, Mântuitorul a îndumnezeit trupul omenesc, a îndumnezeit firea omenească. (…) Hristos după Înălţare devine interior nouă. Zice: Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul nostru, este în inima voastră. Hristos poate deveni interior nouă: dacă-L chemăm, dacă-L aşteptăm, dacă postim, dacă-I deschidem uşa, dacă inima noastră este împărăţia lui pe pământ, El este cu noi în toate zilele. Pe de o parte. Pe de altă parte, Înălţându-Se la cer ne arată destinaţia noastră. Destinaţia noastră nu este pământul. Nu este mormântul. Nu este infernul. Este cerul lui Dumnezeu. Este veşnicia”, a spus Episcopul Iustin.

Tot joi, Preasfinţitul Părinte Iustin a participat la Monumentul Ostaşului Român din Baia Mare la sărbătoarea dedicată Zilei Eroilor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu