Autobuzul lui Moș Crăciun se pregătește să pornească la drum în Baia Mare - 7 minute în urmă
„Feeria de Crăciun: O poveste prin dans și gimnastică ritmică”, la LPS Baia Mare - 20 minute în urmă
Rugăciune și colind la Catedrala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației - 24 minute în urmă
Trei zile de sărbătoare: Târgul de Crăciun ,,Poveste de iarnă” de la Târgu Lăpuș debutează astăzi - 40 minute în urmă
„Piața muncii 2025. Strategii, tendințe, perspective”: eveniment dedicat studenților la ZborHub Baia Mare - 47 minute în urmă
5 decembrie – Sorin Grindeanu, președintele PSD - 57 minute în urmă
Prognoza meteo Maramureș – 5 decembrie 2025 - 2 ore în urmă
Moșul a primit o mână de ajutor de la polițiștii maramureșeni - 12 ore în urmă
Vine Laura Codruţa Kövesi acasă? Europa îi alege succesorul - 14 ore în urmă
CS Minaur caută prima victorie după două înfrângeri consecutive și după ce a pierdut locul 1 - 14 ore în urmă
Amenzi record pe litoral: peste 3,3 milioane de lei și tone de alimente confiscate
Pe parcursul sezonului estival, inspectorii Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au desfășurat o amplă acțiune de verificare în stațiunile de pe litoral, vizând atât unități de alimentație publică, cât și spații comerciale. În total, au fost inspectate 1.557 de locații, printre care restaurante, terase, pizzerii, cofetării, unități fast-food, baruri, magazine alimentare, dar și puncte gastronomice locale sau beach bar-uri.
În urma acestor controale, 310 sancțiuni contravenționale au fost aplicate, însumând 3.364.200 de lei. Totodată, 16 unități au fost închise temporar, iar în cazul altor 19 a fost interzisă activitatea. Peste 1,6 tone de alimente – carne și produse din carne, pește, lactate și produse de patiserie – au fost declarate neconforme și eliminate din circuitul comercial, fiind direcționate către neutralizare.
Printre abaterile constatate s-au numărat:
igienă precară în spațiile de producție și depozitare;
lipsa autorizațiilor sanitar-veterinare;
neefectuarea operațiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție;
comercializarea de produse expirate;
absența fișelor de aptitudini pentru angajați;
etichetare incorectă a alimentelor.
Președintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, a subliniat că aceste acțiuni au ca scop protejarea sănătății publice și prevenirea riscurilor alimentare:
„Siguranța alimentelor depinde de colaborarea dintre autorități și operatorii din domeniu. În sezonul estival, când fluxul de turiști este foarte mare, intervenim rapid acolo unde apar probleme, pentru ca vacanțele oamenilor să fie în deplină siguranță.”
Verificările au fost sprijinite logistic de autolaboratorul DSVSA Constanța și de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, care au analizat probe prelevate din materii prime, produse finite și teste de sanitație, asigurând reacții rapide în cazurile cu nereguli.
Programul de controale va continua zilnic până la finalul sezonului, pe întreg litoralul românesc – de la Vadu la Vama Veche – cu intensificări în weekend-uri și în perioadele cu aflux maxim de vizitatori.
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa : Facebook
Vasile Petrovan












