Share
Costică Buceschi primește întăriri – două hanbaliste suedeze și o sârboaică pe lista de transferuri a clubului Minaur

Costică Buceschi primește întăriri – două hanbaliste suedeze și o sârboaică pe lista de transferuri a clubului Minaur

În timp ce cluburile de handbal din țară cu pretenții la participarea în sezonul viitor la competițiile europene anunță transferuri pe bandă rulantă, dinspre CS Minaur Baia Mare e deocamdată liniște la nivel de comunicare oficială. Ambele echipe de handbal ale clubului au șanse reale de a prinde un loc de cupă europeneană în sezonul viitor, iar în luna martie este deja destul de târziu pentru a mai perfecta transferuri de valoare.

Avem însă informații că totuși (evident) conducerea clubului lucrează la alcătuirea unor echipe ce să poată face față la nivel european. În urmă cu câteva zile vă anunțam despre faptul că sunt șanse ca la Baia Mare să vină brazilianul Jose Guilherme De Toledo, însoțit la pachet de brazilianca Larissa Araújo. Mai multe surse confirmă și că Sylwia Lisewska a semnat cu Măgura Cisnădie și nu va mai juca pentru Baia Mare. În ciuda faptului că a fost negat de către conducerea clubului, surse tot mai numeroase dau ca și perfectat și transferul Anei Maria Tănăsie, care revine la Baia Mare după 4 ani.

Transferurile urmează probabil a fi anunțate într-o conferință de presă în Sala Europa. Directmm.ro devansează puțin acest moment, dezvăluindu-vă în premieră alte câteva nume despre care sunt informații certe (neoficiale) că au semnat sau au ajuns la un acord de principiu cu CS Minaur.

De câteva săptămâni circulă zvonul că clubul a ofertat două handbaliste suedeze. Se pare că cel puțin cu una din ele au avut succes până în acest moment. Este vorba despre portarul naționalei Suediei, Filippa Idéhn, cunoscută și ca portarul cu pantaloni scurți. Idéhn (29 ani, 1,83 m) vine de la clubul danez Silkeborg-Voel KFUM și are un palmares interesant, cu două trofee de campioană a Suediei (2013, 2014 cu IK Sävehof) și unul al Danemarcei (2016 cu Team Esbjerg) în vitrină, dar și cu o medalie de bronz european în 2014, cu echipa Suediei, pentru care a jucat de 121 ori, marcând chiar 8 goluri. Filippa Idéhn ar fi semnat un contract valabil 2 ani. Al doilea nume suedez vehiculat este cel al interului stânga Nathalie Hagman, cunoscută românilor deoarece a evoluat între 2017 și 2019 la CSM București.

În categoria 99% rezolvat este și transferul sârboaicei Jovana Kovačević, inter stânga de doar 23 ani, internațională cu 8 selecții și 5 goluri la activ, care vine din Ungaria, de la Érd NK, dar care a mai trecut și pe la ŽRK Budućnost Podgorica și Békéscsabai Előre NKSE.

Kovačević are și ea ceva în pachet, pe modelul De Toledo, existând șanse ca odată cu ea să ajungă la Baia Mare și prietenul ei, sârbo-bosniacul Nikola Skrobic (27 ani, 1,92 m), inter dreapta de meserie. Despre palmaresul său nu prea avem ce spune, acesta având la activ câteva selecții la naționala de tineret și evoluții la echipe din Grecia, Israel, Norvegia și, actualmente, Iran.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


3 Comentarii în această postare

  1. Nu prea stam bine pe centru anul viitor daca pleaca si Cabut si Vojvodic.

    Răspunde
  2. Nici unul nu pleaca!

    Răspunde
  3. interului stânga Nathalie Hagman – mai documentati-va si voi inainte… zic

    Răspunde

Lasă un comentariu