Share
Visul a 50 de copii din satul ieșean Frenciugi este să ajungă în Maramureș; Au nevoie de sprijin financiar

Visul a 50 de copii din satul ieșean Frenciugi este să ajungă în Maramureș; Au nevoie de sprijin financiar

La finalul lunii trecute, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în colaborare cu Parohia „Sfânta Treime” din Frenciugi, comuna Drăgușeni (Iași) a lansat o inițiativă emoționantă. Visul a 50 de copii din acest sat este să ajungă în Maramureș și să exploreze frumusețile județului.

Costurile, incluzând transport, cazare, mese, gustări și intrări la obiective turistice se ridică la 25.000 lei. Pentru a reuși să-și împlinească acest vis copiii ai nevoie de sprijin financiar.

Potrivit fiideajutor.ro, în satul Frenciugi nu e niciodată liniște. Fie că te plimbi pe lângă școala sau grădinița din sat, treci pe lângă casa parohială sau te îndrepți spre frumoasa biserică din deal, zeci de copii umplu aerul cu bucuria și râsetele lor. Cei mai mulți își duc traiul în gospodării modeste, iar când nu sunt acasă, îi găsești la fie la școală, fie la biserică, locurile în care li se pregătesc diverse activități culturale, educaționale, spirituale sau sociale.

Parohul bisericii din sat, părintele Ionuț Alexandru Figher, a gândit în detaliu un pelerinaj în Maramureș drept răsplată pentru implicarea activă a celor mici în viața comunității bisericești.

„Am desfășurat un proiect catehetic la care am câștigat locul al III-lea la nivel eparhial, iar acești copii au fost foarte activi și s-au dăruit întru totul, motiv pentru care am vrea, cu ajutorul dumneavoastră, să îi răsplătim cu acest pelerinaj. Va fi un mod de educare, văzând lucrurile care sunt și în afara satului, cunoscând noi locuri și noi persoane, pentru a-și deschide mai larg viziunea. De exemplu, într-un an, am reușit să-i ducem pentru prima oară la mare. A fost o experiență unică pentru ei, nu se mai dădeau ieșiți din apă, iar această amintire le-a rămas și peste ani. Am încredere că Dumnezeu ne va ajuta să îndeplinim visul acestor copii, așa cum ne-a ajutat și până acum prin inimile oamenilor de bine. Nimic din ceea ce facem pentru cei mici, din ce investim în ei, nu este în zadar și nu rămâne nerăsplătit”, mărturisește părintele.

Dorel Săvuc este învățător la școala Frenciugi de aproape 30 de ani, fiind modelatorul atent a generații întregi de copii. Chipul îi poartă o sclipire aparte atunci când vorbește de cei mici, inspirând aerul unui adevărat „domn Trandafir” îndrăgostit de profesia sa până la capăt: „Vă spun că sunt niște copii minunați, talentați, mai energici decât generațiile trecute, dornici să învețe, să cunoască. În familiile lor, din păcate, nu au venituri, nu au cum să călătorească. Au nevoie de noi pentru a putea să cunoască frumusețile țării. Majoritatea dintre ei nu au ajuns nici măcar până la Iași. Ajutorul din partea comunității ar fi o binecuvântare, deoarece investesc în niște copii, aduc în sufletele lor bucuria pe care alți copii, poate, mai de la oraș, au prilejul să o trăiască mai des. Ei n-au. Să ne gândim că acest bine va crește în sufletele unor copii minunați”.

Pelerinajul este gândit pe o perioadă de patru zile și trei nopți, pentru 55 de persoane, inclusiv personalul supraveghetor. Nevoile, însă, sunt multiple: un autocar pentru transport, cazare și masă, gustări și intrări la obiectivele turistice din preajma mănăstirilor și bisericilor din Maramureș. Până acum s-au adunat 13.000 lei din cei 25.000 necesari.

Donațiile se pot face prin platforma donorbox sau direct pe fiideajutor.ro, prin PayPal sau prin transfer bancar. Fiecare gest de bunătate este un pas mai aproape de îndeplinirea visului celor mici.

RON: RO27 BACX 0000 0030 1057 8064

EUR: RO70 BACX 0000 0030 1057 8066

USD: RO43 BACX 0000 0030 1057 8067

Banca: UniCredit Iași

Titular cont: Arhiepiscopia Iașilor

Detalii: PELERINAJ MARAMUREȘ

Cod SWIFT: BACXROBU BICT: BACXROBUXXX


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu