Share
În Sighetu Marmației a avut loc pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor

În Sighetu Marmației a avut loc pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor

La 14 mai este marcată Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, în amintirea faptelor petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestaţi numeroşi tineri români care s-au opus regimului comunist.

Cu acest prilej, în Sighetu Marmației a avut loc pelerinajul anual. Mai exact, azi, 14 mai, mai mulți reprezentanți ai Bisericii Catolice, alături de credincioși, s-au reunit la Cimitirul Săracilor, pentru a cinsti memoria Fericiților Episcopi Martiri, precum și a tuturor martirilor și mărturisitorilor secolului al XX-lea.

Pelerinajul a avut loc după următorul program: ora 9 – procesiune de la Memorialul Sighet spre Cimitirul Săracilor; ora 10,30 – Sfânta Liturghie.

Cu această ocazie, a fost sfințită și piatra de temelie a Sanctuarului Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX, înființat prin Decret Episcopal de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș.

Totodată, vineri, 13 mai, la Memorialul Sighet a fost adus un omagiu victimelor comunismului, adorația euharistică fiind urmată de un tur al muzeului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu