Share
Un concert special de vioară și pian la Colegiul de Arte

Un concert special de vioară și pian la Colegiul de Arte

Un concert de vioară și pian, susținut de Felicia Pașca și Arcadie Triboi, va avea loc luni, 12 august, de la ora 18, la Colegiul de Arte din Baia Mare.

”Cu acest concert intenționăm să aducem acasă puțin din experiența noastră din ultimii ani, să îi aducem împreună pe cei dragi, pe toți iubitorii muzicii clasice, dar mal ales să îi încurajăm pe toți care nu au avut posibilitatea să participe la un asemenea eveniment. Vom face o călătorie muzicală prin intermediul emoțiilor și trăirilor pe care compozitori ca George Enescu, Edvard Grieg, Manuel Ponce și contemporanul Fazil Say au reușit să le unească în lucrările pe care le vom prezenta. Tema melancoliei am abordat-o în urma experiențelor personale din ultima perioadă, unul din sentimentele cele mai puternice, care a fost folosită drept inspirație de mari compozitori ca Frederic Chopin sau Sergey Rachmaninov. Ne identificăm profund cu această stare emoțională, amândoi trăind cu un permanent dor de acasă”, au arătat cei doi muzicieni.

Stabilită în Elveția, la Berna, băimăreanca Felicia Pașca a făcut din pasiunea ei un mod de viață, combinând cu succes activitatea de solistă, de muzică de cameră, orchestră, dar și de profesoară. Concertează în Austria, Germania, Belgia, Franța. Spania și Italia. A început studiul viorii la Liceul de Artă din Baia Mare. E absolventă a Conservatorului Național al Țării Bascilor, din San Sebastián. În luna iunie 2019 a absolvit masterul în interpretare la Universitatea de Arte din Berna. Pe parcursul carierei sale, Felicia a fost apreciată la concursuri naționale și internaționale ca solistă și membră în formații de muzică de cameră în Rusia, Spania și România. A colaborat cu Orchestra Națională și Orchestra de Cameră a Țării Bascilor, Orchestra Reino de Aragón, Master Symphony Orchestra.

Născut la Chișinău, Arcadie Triboi a descoperit pianul la vârsta de șase ani. Din cauza traiului dificil din Republica Moldova, și-a schimbat domiciliul la Pitești, unde a studiat la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti”, iar după aceea în Spania, la Castellón. A absolvit Conservatorul la clasa renumitului pianist de origine cubaneză Leonel Morales. În 2018 a obținut titlul de master în interpretare la Universitatea de Muzică și Teatru din Köln, Germania. Pe parcursul carierei sale, Arcadie a fost apreciat la concursuri precum “Anton García Abril”, “Jean Français” (Paris), “Parnassós” (Mexic) și “Compozitori din Spania” (Madrid). Își desfășoară activitatea de solist și profesor de pian în Germania, unde este stabilit de patru ani, dar concertează și în Mexic, Spania, Italia, Elveția, Franța, Olanda, Turcia și Austria.

 

Lasă un comentariu