Share
Teo Milea, într-un excepțional recital de pian susținut în Baia Mare

Teo Milea, într-un excepțional recital de pian susținut în Baia Mare

Vineri 31 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala de Concerte a Colegiul de Arte din Baia Mare va avea loc un atractiv recital de pian susținut de românul Teo Milea.

Deși s-a mutat în Toronto (Canada) din 2015, Teo Milea își păstrează marca distinctivă europeană și continuă seria concertelor desfășurate cu casa închisă. Presa de limba română de acolo îl consideră un “tânăr fără vârstă, înțelept în muzica lui mai mult decât veacul, artist în gesturi, cu o charismă absolut specială” (M. Manea)

Teo Milea se bucură și de atenția radiourilor internaționale de profil, fiind declarat câștigător la categoria “Classical Album of the Year 2015” de SoloPiano.com din SUA. Cu un an înainte, albumul său de debut – ”On white…and black keys”se plasa pe locul secund în același prestigios clasament.

În 2016, Teo Milea a reușit să se califice în Top 4 Finaliști ai cunoscutului concurs “Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, câștigând premiul publicului, impunându-se la votul popular în competiția la care erau înscriși circa 2000 de artiști. La “Searchlight”, Teo Milea a punctat o premieră în istoria acestui concurs: a fost primul instrumentist care a ajuns atât de departe în această competiție, cu o piesă compoziție proprie de pian solo  (e vorba de “Irreversible”).

Acest recital de excepție îl putem vedea grație eforturilor Asociației One Sound, organizatorul concertului. Biletele se mai pot achiziționa online aici.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu