Share
 Teatrul Municipal – Marele Premiu la Festivalul D-butant

 Teatrul Municipal – Marele Premiu la Festivalul D-butant

Patru spectacole din repertoriul teatrului băimăren au fost invitate la șapte festivaluri de teatru din țară.  Dincolo de săli pline și rechemări la aplauze, teatrul băimărean a obținut  premii și nominalizări. Spectacolul ”Povești din bucătărie” a participat la a treia ediție a Festivalului D-butant de la Sfântu Gheorghe care,  în acest an, a fost dedicat debutului în scenografie (după ce edițiile anterioare au vizat debutul în actorie, respectiv regie). Scenografa ”Poveștilor din bucătărie”, Gabriella  Spiridon (vezi foto), a obținut Marele Premiu al festivalului și Trofeul D-butant,  un premiu decis de un juriu internațional.  Ca bonus, teatrul din Sfântu Gheorghe i-a oferit și un contract de colaborare. Absolventă de arhitectură, Gabriella  Spiridon spunea într-un interviu: ”Eu am intrat în teatru de nicăieri și am început să fac decor, costume, am început să cos, am început să merg prin magazine, să caut elemente”. Și, după cum se vede, a început și să ia premii.

Un premiu special acordat de actrița Maia Morgenstern!

Actrița Inna Andriuca  (Elena Sergheevna  din ”Dragă doamnă profesoară”) a fost nominalizată pentru premiul de cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Teatru Oradea. Spectacolul a mai fost jucat  în București, la  Teatrul Țăndărică, în cadrul FESTin pe BULEVARD  și la Teatrul Odeon, în cadrul Excelsior Teen Fest. A fost o mare bucurie și onoare la Odeon, când actrița Maia Morgenstern a venit la cabine și i-a felicitat pe actorii din spectacolul ”Dragă doamnă profesoară”. În fond, un premiu special venit de la  vârful breslei.

În cele 27 de zile de festivaluri, a fost prezentat și spectacolul cu piesa ”Plex” în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Piatra Neamț PLEDEZ PENTRU TINE(RI) și la Gala Națională a Comediei de la Galați.  Iar  ”ALBASTRU.GALBEN.ROȘ” s-a jucat la Satu Mare, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Tranzit FESzT.

Premii în competiție cu teatre importante și cu artiști consacrați, aprecieri, aplauze de la vreo 2000 de spectatori, prezența în lumea bună a teatrului și o imagine bună, de teatru performant  e – aparent – bilanțul a 27 de zile. Spun aparent, căci e bilanțul unei/unor stagiuni reușite.

Parcă toamna teatrală băimăreană nu fu niciodată mai bogată. (A.G).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu