Share
„Sărbătorim muzica”: Concert de arii și duete din opere, operete și producții de musical la Muzeul de Mineralogie Baia Mare

„Sărbătorim muzica”: Concert de arii și duete din opere, operete și producții de musical la Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Sala florilor de mină de la etajul clădirii Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a fost locația în care s-a desfășurat sâmbătă, 9 ianuarie 2021, de la ora 17:00, concertul de arii și duete din opere, operete și producții de musical, „Sărbătorim muzica”.

Acestea au fost interpretate de mezzosoprana Anca Aluaș, mezzosoprana Cristina Cozma, tenorul Andrei Petruș, soprana Cristina Tohătan și Bernadett Péter la pian. Datorită situației pandemice actuale si a restricțiilor impuse de creșterea ratei de infectare cu COVID-19, din ultimele 14 zile, la nivelul municipiului Baia Mare, la o valoare de peste 3 la mia de locuitori, evenimentul s-a desfășurat exclusiv online.

Pentru început a luat cuvântul directorul Ioan Denuț, care le-a adresat spectatorilor virtuali tradiționalul „La mulți ani” la început de an și a amintit contextul în care s-a desfășurat acest concert. Apoi, muzeograf Alexandra Sîngeorzan a prezentat în căteva cuvinte artiștii și activitatea acestora. Concertul a debutat cu muzicolog Ioana Tătăran care a adresat un cuvânt de mulțumire Muzeului pentru găzduire si a făcut o scurtă descriere pentru piesa care urmează să fie interpretată de către tenorul Andrei Petruș. Pe parcursul întregului concert, muzicolog Ioana Tătăran a procedat la fel, făcând o scurtă descriere a fiecărei piese interpretate de artiști.

La finalul concertului, directorul Ioan Denuț le-a mulțumit artiștilor care au concertat si a adresat un cuvânt de încheiere, alături de invitația de a fi prezenți la evenimentele online și onsite, ce vor fi organizate de MusMin în acest an.

Cei care doresc sa revadă concertul, o pot face accesând pagina de facebook a Muzeului sau apăsând aici.

Lasă un comentariu