Share
O carte pentru generațiile viitoare

O carte pentru generațiile viitoare

”Închin această carte generațiilor viitoare” este dedicația pe care o face scriitorul și medicul Mihai Ganea pe primul volum al ”Testamentului filozofic”, preconizat a apărea în cinci volume. ”Grija pentru generațiile viitoare m-a determinat să alcătuiesc această carte. Frumusețea morală a omului bun în demersul său perpetuu de a deveni mai bun, măreția omului de știință și civilizație m-au îndemnat să încerc a transmite gândurile mele celor dragi acum, înainte de  marele drum spre orientul etern. Ceea ce rămâne în urma noastră este doar lumina din noi” – întărește autorul la începutul cărții.

Este o carte document, bazat pe Dosarul de Urmărire Informativă (DUI) deschis de Securitate pe numele medicului chirurg Mihai Ganea. Ar fi putut fi și dosarul altei persoane, cu altă profesie, dar lucrurile nu ar fi diferit prea mult. Însă era mai dificil de obținut dosarul din arhivele  CNSAS.

Cartea este ”viața unui om, captivă între hârtii cu rază lungă de acțiune” – spune redactorul de carte, scriitoarea Virginia Paraschiv.

Acest volum a fost prezentat – și oferit – consilierilor județeni în deschiderea ședinței extraordinare de joi ; extraordinară poate și fiindcă locul goalelor declarații politice a fost luat de o carte plină. De documente.

Prescurtarea pentru Dosarul de Urmărire Informativă (DUI) m-a dus cu gândul la refrenul ”dui, dui, dui, dui, dui”, cântat de Angela Buciu, și am am avut încă un argument pentru care acea melodie ( ”Leagănă-se frunza-n grui”) este o doină.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu