Share
„Noaptea cercetătorilor europeni” va fi marcată și la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

„Noaptea cercetătorilor europeni” va fi marcată și la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

„Noaptea cercetătorilor europeni” – 24 septembrie – se desfășoară anual în peste 300 de orașe europene, iar în România, anul acesta, are loc în orașe precum București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Sibiu, Constanța, Suceava, Galați, Craiova și multe altele.

Cu tematica „Noaptea cercetătorilor – o invitație la descoperirea lumii extraordinare a științei” – cele mai mari institute de cercetare, cele mai importante instituții de învățământ superior și muzee din România și-au unit eforturile pentru a oferi o experiență spectaculoasă publicului.

În cadrul acestor evenimente, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare vine în întâmpinarea publicului cu organizarea, unui prezentări interactive/atelier cu tema Fascinația pietrelor prețioase – cercetare și prelucrare, începând cu orele 16.00.

În cadrul acestei prezentări interactive, publicul vizat este un grup de elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare, profilul – arte plastice, arhitectură, arte ambientale și design, precum și toți cei interesați de această tematică.

Un specialist al Muzeului îi v-a introduce în universul gemelor, adică al pietrelor prețioase. Le vor fi prezentate, teoretic și practic, mai multe tipuri de pietre naturale prețioase, semiprețioase, ornamentale, cu discuții interactive referitoare la „secretele” eploatării, prelucrării și punerii în valoare a acestora, dar și poveștile din spatele pietrelor artificiale.

În partea a doua a evenimentului, un colecționar particular de minerale și geme le va vorbi despre propria pasiune și despre pietrele prețioase și fine, pe care le are în colecție și care sunt recoltate din teren și prelucrate personal de către acesta.

În final vom conduce publicul spre vizitarea Expoziției temporare „Calcedonia de trestia”, unde este prezentat mineralul brut, dar și în diferite stadii de prelucrare, respectiv produse finite – elemente de podoabă.

Evenimentul va fi realizat în colaborare cu Colegiul de Arte Baia Mare și Societatea Geologică a României – Sucursala Baia Mare, alături de voluntari.

Având în vedere că evenimentul se va desfășura in-door (la sediul Muzeul, din bd. Traian, nr. 8, Baia Mare) și restricțiile impuse de actualele condiții pandemice, doritorii sunt invitați să se înscrie, în prealabil, pentru participare, la nr. de tel. 0262-227517 sau e-mail muzmin@rdsmail.ro.

Evenimentele vor respecta toate normele impuse de către autorități în această perioadă: limitarea numărului de participanți, respectarea distanței fizice, dezinfectare și purtarea obligatorie a măștii de protecție.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu