Share
Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale a asistat la concertul ”Răsună Centenarul României” (GALERIE FOTO)

Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale a asistat la concertul ”Răsună Centenarul României” (GALERIE FOTO)

Duminică seara, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc Concertul coral-simfonic extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri  –  „Răsună Centenarul României”.

Concertul a fost susținut de Corala „Arhanghelii” a preoțimii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului (dirijată de pr. dr. Petrică Aurelian Covaciu), acompaniată de orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare,  (dirijor Ștefan Novak, solist vocal Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare). A recitat artistul Carol Erdos. Adaptările orchestrale au fost realizate de compozitorul  clujean Alexandru Ștefan Murariu.  La acest concert,oaspete de seamă a fost ÎPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale.

La finalul concertului cu  piese orchestrale și corale cu mare încărcătură emoțională și patriotică, PSPărinte Episcop Iustin a oferit  Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș” Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare și profesoarei Ramona Boitor Socolan, ”sufletul” acestui eveniment inedit.

”Un concert de asemenea valoare este o hrană pentru suflet și pentru simțirea noastră românească – a subliniat PS Părinte Iustin”.

Lasă un comentariu