Share
La Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a fost deschisă expoziția de grafică europeană cu lucrări din colecția av. George Șerban

La Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a fost deschisă expoziția de grafică europeană cu lucrări din colecția av. George Șerban

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță deschiderea expoziției de grafică europeană cu lucrări din colecția av. George Șerban.

Expoziția eveniment Great Artists of the World, curatori Robert Strebeli și dr. Alexandru Constantin Chituță, prezintă publicului lucrări de grafică realizate de maeștri ai artei europene a secolelor XIX-XX, printre care se numără și Picasso, Chagall, Munch, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Renoir etc. Capodoperelor li se alătură și două opere semnate de Francis Bacon, expuse în premieră în România. Vernisajul a avut loc vineri, 10 iunie, ora 12.00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Colecția Avocat George Șerban este una dintre cele mai valoroase și numeroase colecții particulare de artă din România. Rod al unei pasiuni manifestate pe parcursul a aproape cinci decenii, cuprinde sute de lucrări de grafică, mii de lucrări de artă românească și mii de stampe japoneze. Seria expozițiilor de grafică europeană a fost deschisă de Muzeul Național Brukenthal.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 10 iunie – 11 septembrie 2022, conform programului obișnuit de vizitare, de miercuri până duminică, între 10,00 – 17,00 (accesul ultimului vizitator este la ora 16,30). Publicul va putea achiziționa de la standul muzeului suveniruri personalizate cu imagini ale capodoperelor expuse. De asemenea, organizatorii au pregătit și evenimente surpriză.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu