Share
În vacanța de vară: Intrare gratuită pentru tineri la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

În vacanța de vară: Intrare gratuită pentru tineri la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Copiii, elevii și studenții pot vizita gratuit expozițiile Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în perioada 7 iulie – 11 septembrie, costurile fiind suportate de avocatul George Șerban.

Biletele de intrare pot fi înscrise în tombola pentru litografia Salvador Dalí, conform Regulamentului concursului. Mai mult, tinerii vizitatori sunt încurajați să fotografieze și să publice imaginile din expoziția temporară „Great Artists of the World” pe rețelele de socializare.

Demersul av. George Șerban își propune să încurajeze participarea tinerilor la manifestările culturale și să îi apropie de artă și de patrimoniu. „Noi, cei care am reușit în viața profesională și avem o situație financiară care ne permite, avem obligația de a cheltui/investi în educația tinerilor. Este un proiect care se desfășoară și la Muzeul Brukenthal din Sibiu și la Muzeul Municipal «Regina Maria» din Iași declară av. George Șerban.

Colaborarea colecționarului cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a început cu deschiderea expoziției eveniment „Great Artists of the World”, curatori Robert Strebeli și dr. Alexandru Constantin Chituță, care reunește lucrări de grafică realizate de maeștri ai artei europene a secolelor XIX-XX.

Colecția „Avocat George Șerban” este una dintre cele mai valoroase și numeroase colecții particulare de artă din România. Rod al unei pasiuni manifestate pe parcursul a aproape cinci decenii, cuprinde sute de lucrări de grafică, mii de lucrări de artă românească și mii de stampe japoneze.

„Mulțumindu-i domnului av. George Șerban pentru generozitate, recunoscători pentru inițiativă, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de această nouă și bogată experiență!” – transmit cei de la muzeu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu