Share
Festivalul Internațional de Teatru ”Atelier” începe cu un… atelier (de coregrafie) și cu un teatru fizic

Festivalul Internațional de Teatru ”Atelier” începe cu un… atelier (de coregrafie) și cu un teatru fizic

Duminică, 2 iunie, începe cea de-a 26-a ediție a celui mai vechi festival internațional de teatru din România. Începe chiar înainte de deschiderea oficială de la ora 18.30. Căci de la ora 11.00  se dă dă startul Atelierului – nici nu se putea chema altfel la un festival ”Atelier” – de coregrafie. Acesta se desfășoară în fiecare zi din intervalul 2-8 iunie, de la ora 11.00 și e coordonat de artistul marocan Wadji Gagui.

După deschiderea oficială,  Teatrul de Nord Satu Mare dă startul –  în sala mare,  la ora 19.00 –  seriei reprezentațiilor din festival, cu un teatru fizic de Andrea Gavriliu: ”Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” (vezi foto sus). Actrița și coregrafa Andrea Gavriliu (vezi foto stânga) tocmai a obținut în acest an premiul special pentru mișcare scenică.

Este un eseu despre încercarea disperată a omului actual de a-și găsi fericirea, printre toate rigorile societății în care trăiește. Încearcă să fie fericit prin a fi perfect, deoarece  crede că imperfecțiunea înseamnă vulnerabilitate, înseamnă nefericire. Iar iluzia perfecțiunii îl menține într-o cursă perpetuă, chiar dacă nu există finalitate. Într-un moment de sinceritate răspundeți la întrebarea: vi se pare cunoscut?

Chiar dacă răspundeți cu da, tot merită să veniți fizic la acest spectacol de teatru fizic, ca să vedeți și răspunsul artistic la întrebarea pusă.

Lasă un comentariu