Share
Start la Festivalul ”Atelier”; două jurii pentru 11 premii

Start la Festivalul ”Atelier”; două jurii pentru 11 premii

Aseară, Festivalul Internațional de Teatru ”Atelier”  și-a deschis în mod oficial porțile celei de a-25-a ediții.

”Am unit teatrul independent cu teatrul de repertoriu, teatrul dans cu teatrul de obiecte, scena italiană cu spațiile neconvenționale, teatrul instrumental cu teatrul gestual. Am unit critica veche cu cea nouă, textul modern cu cel post-modern, am unit românii cu secuii, România cu restul lumii teatrale, spectatorii cu actorii și, nu în ultimul rând, am demonstrat că un proiect poate dura numai dacă se reinventează permanent” – a spus în anul centenarului Marii Uniri Radu Macrinici, inițiatorul festivalului și directorul teatrului băimărean. Radu Dinulescu, directorul artistic  – și selecționer – al festivalului  a prezentat spectacolele, recomandându-le cu căldură pe cele ale teatrului catalan, prezentate în festival marți, 5 iunie. Au fost prezentate și juriile – pentru că sunt două.

Juriul Festivalului Internațional de Teatru ”Atelier” e alcătuit din: Doru Mareș (critic de teatru, președinte al juriului – vezi foto), Mircea M. Ionescu (dramaturg), Marius Zarafescu (doctor în teoria şi estetica teatrului, director adjunct Teatrul Nottara) , Sorin Militaru (regizor), Nicolae Weisz (coordonatorul şi fondatorul ”Dramatis Personae”, trupă de teatru neprofesionist în limba franceză,  ”Cavaler al Artelor şi al Literelor”, titlu acordat de statul francez).

Acest juriu acordă: marele premiu pentru cel mai bun spectacol ● premiul pentru cel mai bun regizor ● cel mai bun actor ● cea mai bună actriță ●  cel mai bun scenograf ● cel mai bun spectacol în spații neconvenționale ● premiul ”Gheorghe Dinu” pentru imagine scenică ● premiul special al juriului ● premiul pentru muzică de scenă (acordat de Fundația ACCUMM București)

În contextul în care Baia Mare e capitala tinerilor, există și un juriu de tineri, format din Darius Bumbar, Alexandra Avram și Dragoș Bodiș (componenți ai trupelor de teatru de elevi din municipiu).  Acest juriu va acorda premiile pentru cel mai bun tânăr artist, respectiv cea mai bună tânără artistă.

 

Lasă un comentariu