Share
„Bradul – Axis Mundi”: Obiecte de la trei muzee vor fi expuse la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

„Bradul – Axis Mundi”: Obiecte de la trei muzee vor fi expuse la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare vă invită joi, 2 februarie, de la ora 14.00, la vernisajul expoziției „Bradul – Axis Mundi”, evenimentul având loc în Clădirea Pavilionară (Baia Mare, str. Dealul Florilor, nr. 1.

Expoziția „Bradul – Axis Mundi” își propune o inițiere a vizitatorului în lumea mitică, dar și simbolică a universului magic pe care Bradul l-a creat în jurul său. Pentru expunere au fost alese obiecte ornamentate cu simbolul bradului aflate în patrimoniul a trei muzee: Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Blide, oluri, ceramică de nuntă, dar și funerară, lingurare încrustate cu frunza bradului, dar și celebrele lăzi de zestre cu „pomul nunții”, cămeși și spăcele brodate cu „pana bradului” sunt doar o parte din valoroasele bunuri ce vor putea fi admirate în expoziție. Curatorul expoziției este Laura Melinda Tătăran.

Expoziția va putea fi vizitată în Clădirea Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș în perioada 2 februarie – 1 martie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu