Share
A fost vernisată expoziția „Așa văzut-a Zaharia – improvizații într-o lume captivă”

A fost vernisată expoziția „Așa văzut-a Zaharia – improvizații într-o lume captivă”

Zilele trecute, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare a avut loc vernisajul unei expoziții inedite de fotografie – „Așa văzut-a Zaharia – improvizații într-o lume captivă”. Proiectul a fost realizat de Muzeul Țăranului Român din București, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Romania, în parteneriat cu Asociația pentru Fotografie Documentară A-Dof din Chișinău și Catedra Multimedia a Academiei de Muzică, Teatru și Film din Chișinău, susținută financiar de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Programul Centenar.

Fotografiile au fost realizate de Zaharia Cușnir, un țăran-fotograf dintr-un sat românesc de la marginea URSS-ului. Negativele au fost descoperite întâmplător într-o casă părăsită, la 200 de km de Chișinău, și salvate printr-un miracol alături de alte 4.000. Acestea înfățișează viața rurală din Basarabia de după război: evenimente importante, precum nunta sau înmormântarea, portrete, momente din viața cotidiană etc.

Expoziția rămâne deschisă la muzeul băimărean până în 18 august, perioadă în care poate fi vizionat și documentarul “Lumea lui Zaharia”, regizat de Elena Donciu – membru al Asociației pentru Fotografie Documentară A-DOF din Chișinău.

Lasă un comentariu