Share
Andreea Ghițiu, lăpușeanca cu voce de aur, împlinește azi o frumoasă vârstă

Andreea Ghițiu, lăpușeanca cu voce de aur, împlinește azi o frumoasă vârstă

Azi, 9 iulie, maramureșeanca Andreea Ghițiu împlinește o frumoasă vârstă.

Este una dintre reprezentantele de seamă ale Țării Lăpușului, vocea sa fiind cu adevărat specială.

„M-am născut pe 9 iulie 1999. Am locuit timp de 18 ani alături de părinții mei în localitatea Rohia, județul Maramureș, și am urmat Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Tg. Lăpuș. Am început să cânt la vârsta de 13 ani când am participat la primul meu concurs de folclor „Ion Petreuș” unde am obținut premiul I. Am absolvit Școala Populară de Artă „Liviu Borlan” din Baia Mare și am început colaborarea cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” cu care colaborez și în prezent”, se descrie artista pe canalul său de Youtube.

De-a lungul anilor, a câștigat premii importante la festivalurile de folclor la care a participat. Impresionează prin frumusețea și forța interpretării cu lovituri de glotă a horii în grumaz din Țara Lăpușului. Această modalitate de exprimare scenică o face unică pentru generații întregi de interpreți ai folclorului românesc.

Reamintim că este semifinalistă la „Românii au talent” 2018 şi finalistă la „O vedetă populară” 2018, precum și Ambasador al turismului maramureşan 2019.

Îi dorim la mulți ani cu sănătate, bucurii și împliniri!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu